Villa Sichów zaprasza na winobranie w pałacu w Sichowie
Owoce dojrzewały w letnim słońcu, czas je odciąć, czas na winobranie !
Winobranie w Villa Sichów to cykl trzech spotkań aby dotknąć winny świat własnymi rękami. Przy samodzielnym zbieraniu winogron, to okazja aby dowiedzieć się więcej o różnych etapach uprawy winorośli i produkcji wina w jednej z winnic z Ziemi Świętokrzyskiej.
Nasza winnica jest mała ale świetnie położona w pradolinie Wisły, mamy szczepy białe które dojrzewają wcześniej i czerwone . W XVIII wiecznych piwnicach zobaczysz jak się robi wino białe a tydzień później czerwone.
Jak już będzie w połowie listopada nowe wino poprosimy Maksa Przybylskiego (Max Gotuje z Natury), żeby przygotował autorskie przepisy z wykorzystywaniem warzyw prosto z ekologicznego ogrodu Villi Sichów !
Kalendarz wydarzeń
- 3 października 2020; zbieranie winogron na białe wino, wspólna obiadokolacja i degustacja wina
- 10 października 2020; zbieranie winogron na czerwone wino, wspólna obiadokolacja i degustacja wina
Maksymalna liczba gości na jednym wydarzeniu to 10 osób.
Cena 150zł od osoby plus koszt noclegu ze śniadaniem jeżeli są państwo zainteresowani
Można uczestniczyć we wszystkich lub w pojedyńczym wydarzeniu.
Ze względu na obostrzenia COVID ilość osób ograniczona i rezerwacja obowiązkowa.
Informacje telefoniczne i rezerwacje Anna Glińska: tel 506029989 lub aglins@gmail.com
*Wydarzenie odbędzie się z zachowaniem wszelkich norm bezpieczeństwa sanitarnego.
** Program wydarzeń może ulec zmianie w zależności od pogody i liczby uczestników.
Zapraszamy !!!!
O Max Gotuje z Natury
Jestem zawodowym kucharzem, miłośnikiem przyrody i fotografem. Te wszystkie drogi zbiegają się na blogu Max gotuje z Natury. Prezentuje Wam niezmiennie od 5lat autorskie przepisy z wykorzystaniem dzikich roślin jadalnych, sposoby na przetwarzanie i konserwowanie żywności oraz życie w zgodzie z rytmem natury i przyrodą. Zarządzałem kuchnią w kilku restauracjach w województwie Świętokrzyskim, udało mi się wygrać kilka krajowych konkursów blogerskich oraz mam za sobą prowadzenie przeróżnych warsztatów kulinarnych.. ale to co naprawdę mnie pociąga w jedzeniu to ogień, natura, prostota i dzikość. Nie szukam poklasku, nie staram się o bycie w mainstreamie, robię swoje. Biorę koszyk, wędkę, aparat i nóż w dłoń i idę w nature
Dowiedz się więcej na blogu: https://maxgotujeznatury.wordpress.com/