Winobranie i Kolacja w Villa Sichów 2020

Villa Sichów zaprasza na winobranie w pałacu w Sichowie 

Owoce dojrzewały w letnim słońcu, czas je odciąć, czas na winobranie !

Winobranie w Villa Sichów to cykl trzech spotkań aby dotknąć winny świat własnymi rękami. Przy samodzielnym zbieraniu winogron, to okazja aby dowiedzieć się więcej o różnych etapach uprawy winorośli i produkcji wina w jednej z winnic z Ziemi Świętokrzyskiej.

Nasza winnica jest mała ale świetnie położona w pradolinie Wisły, mamy szczepy białe które dojrzewają wcześniej i czerwone . W XVIII wiecznych piwnicach zobaczysz jak się robi wino białe a tydzień później czerwone.

Jak już będzie w połowie listopada nowe wino poprosimy Maksa Przybylskiego (Max Gotuje z Natury), żeby przygotował autorskie przepisy z wykorzystywaniem warzyw prosto z ekologicznego ogrodu Villi Sichów !

Kalendarz wydarzeń 

  • 3 października 2020; zbieranie winogron na białe wino, wspólna obiadokolacja i degustacja wina
  • 10 października 2020; zbieranie winogron na czerwone wino, wspólna obiadokolacja i degustacja wina
    Maksymalna liczba gości na jednym wydarzeniu to 10 osób.
    Cena 150zł od osoby plus koszt noclegu ze śniadaniem jeżeli są państwo zainteresowani

Można uczestniczyć we wszystkich lub w pojedyńczym wydarzeniu.
Ze względu na obostrzenia COVID ilość osób ograniczona i rezerwacja obowiązkowa. 

Informacje telefoniczne i rezerwacje Anna Glińska: tel 506029989 lub aglins@gmail.com

*Wydarzenie odbędzie się z zachowaniem wszelkich norm bezpieczeństwa sanitarnego.
** Program wydarzeń może ulec zmianie w zależności od pogody i liczby uczestników. 

Zapraszamy !!!!


O Max Gotuje z Natury
Jestem zawodowym kucharzem, miłośnikiem przyrody i fotografem. Te wszystkie drogi zbiegają się na blogu Max gotuje z Natury. Prezentuje Wam niezmiennie od 5lat autorskie przepisy z wykorzystaniem dzikich roślin jadalnych, sposoby na przetwarzanie i konserwowanie żywności oraz życie w zgodzie z rytmem natury i przyrodą. Zarządzałem kuchnią w kilku restauracjach w województwie Świętokrzyskim, udało mi się wygrać kilka krajowych konkursów blogerskich oraz mam za sobą prowadzenie przeróżnych warsztatów kulinarnych.. ale to co naprawdę mnie pociąga w jedzeniu to ogień, natura, prostota i dzikość. Nie szukam poklasku, nie staram się o bycie w mainstreamie, robię swoje. Biorę koszyk, wędkę, aparat i  nóż w dłoń i idę w nature 

Dowiedz się więcej na blogu: https://maxgotujeznatury.wordpress.com/

ENPL